Студио София

Съвет от треньора, студио "София" Бургас

Здравейте! Гладни ли сте? А умеете ли да различавате какъв глад чувствате? Защото много често си мислим, че ни се яде, но наистина ние просто трябва да слушаме себе си, собствените си нужди. Чували ли сте за видовете глад? Така че, преди да изтичате за шоколад, за да задоволите глада си, аз ще ви кажа за видовете глад:


  1. Първи - ИНФОРМАЦИЯ - глад за знания. Помните ли как като четете книга дори не забелязвате, че много време е отминало и дори не си спомняте за лакомства?
  2. Следващият е ОСЕЗАТЕЛЕН- да, това е за прегръдки . Когато се чувствате гладни само прегърнете някого и за известно време губите чувството на глад.
  3. КОМУНИКАТИВЕН - Необходимостта от комуникация. Срещнете се с приятелите си, се обадите се една приятелка и вие няма да забележите как отлита времето.
  4. Гладът за ЛЮБОВ - нарича се чувственост - чувствате се обичани, желани и няма да сте гладни.
  5. Глад за НОВИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ - нужда от нови емоции
  6. Важно е да се прави разлика на глад от жажда - пиете чиста вода и да осъзнавате , че не сте наистина гладни, просто тялото се нуждае от вода
  7. И последният вид - това е необходимостта от храна - тук най-важното да се знае мярката.За вас може да бъде достатъчно много по-малко , за да почувтсвате ситост Главно е да се яде бавно и ще се почувствате нахранени по-бързо.

Надявам се, че ще ви помогнат тези знания. Слушайте себе си и никога няма да напълнеете.


#bgsofia #studiosofiabg #съвет #совет #треньор #тренер #fitness #sport