Стречинг (Stretching- разтягане)

- това е система от специални упражнения и позиции, основната цел на които е - разтягане на сухожилията и мускулите, както и увеличаване гъвкавостта на тялото.  Въпреки разпространеното мнение, разтягане - това не е просто способността да направим шпагат. Съществуват голям брой упражнения, предназначени за разтягане на мускулите в областта на шията, ръцете, гърба, краката, както и техники за подобряване подвижността на ставите,  разтягане на дълбоките мускули и увеличаване гъвкавостта на сухожилията и ставните връзки. Стречингът е неразделна част от комплекса на оздравителната гимнастика, част от антицелулитна програма, и в допълнение, стречингът е задължителен по време на  подготовка на спортисти в различни видове спорта.

 

 

 

Резултат

 

Така скъсените мускули от активната тренировката могат да се релаксират и да се избегнат мускулните схващания и болки след много натоварена тренировка. Стречингът подобрява кръвообращението, доставката на кислород и хранителни вещества до мускула и отстраняването на отпадните продукти от мускулната дейност. Това е предпоставка за добро възстановяване на мускулите и стимулиране на анаболните процеси в тях. Затова редовния стречинг има превантивен ефект върху много от травмите свързани с пренапрежение и претрениране като стрес фрактури, тендинити, инсерционити и др. За този превантивен ефект голямо значение има подобреното кръвообращение и хранене на тъканите, защото това ускорява възстановителните и оздравителни процеси.

Когато се събудим от сън, няма нищо по-добро от едно разтягане на тялото. Също е хубаво да го направим след продължителна седяща работа: когато ние се разтягаме, сънливостта и умората напускат нашето тяло!

 

 

 

 

 

 

Dress Code:

Всякакъв спортен екип, който позволява да се движите свободно, чорапи (желателно клин, гети).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ТРЕНЬОР:

 

ЕВГЕНИЯ

 

 

със предварително записване:

 

Vider +359988762949

 

или Facebook: Студио София Бургас

 

 

 

 

Или Тук:

 

Поле обязательно
Поле обязательно
Поле обязательно
Ваше сообщение было успешно отправлено
Ошибка при отправке сообщения