Студио София

Боди Балет (Body Ballet  или

балетна гимнастика)

 

 Уникална методика, набор от упражнения, на базата на опростена балетна класическа хореография, с елементи на пилатес. Програмата включва много партер упражнения, изключващи сложно въртене (фуэте) и скачане. Вдъхновителка на този тип тренировки е Илзе Лиепа - известна танцьорка, класическа балерина. Боди Балет сигурно една от най-елегантните фитнес-програми.

Резултат


Body Ballet формира правилна и красива стойка, грациозна фигура и походка, изгражда "корсет" на гърба, около кръста, работи с всички мускули в дълбочина, подобрява подвижността на ставите, координацията и въртеливостта, развива силата и красотата на краката, ръцете и шията, учи на изкуството да бъдеш господар на собственото си тяло. През цялото време на тренировката работят седалищните мускули, заедно с бедрата и прасците. За това Body Ballet с право може да се нарече перфектна фитнес-програма за стройни красиви крака!

Той може да бъде практикуван във всяка възраст и без танцова подготовка. Боди Балет също е напълно подходящ за танцьори и спортисти, за да се подобри качеството на основната им дейност.

Dress Code:


Клин, очертаващ краката, който позволява да се движите свободно. Широките панталони не са подходящи, тъй като прикриват движенията и не позволяват на треньора да забележи грешките. Може да вземете допълнителни дрехи, за да се затоплите.

Нагоре също е желателно да бъдете с топ, очертаващ фигурата.

Обувките е добре да са много меки, гимнастически, балетни, може чорапи, но не и маратонки.

Треньори:

София

Христо Колев

Ирина Дубровина