Студио София

Боди Балет (Body Ballet  или

балетна гимнастика)


- уникална методика, набор от упражнения на базата на опростена балетна класическа хореография с елементите на пилатес. Програмата включва много партер упражнения, изключени сложни въртене (фуэте) и скачане. Вдъхновителка на този тип тренировки - Илзе Лиепа известна танцьорка, класическа балерина. Боди Балет сигурно една от най-елегантните фитнес-програми.

Резултат


Body Ballet формира правилна и красива стойка, грациозна фигура и походка, укрепва "корсет" на гърба, проработва дълбоки мускули, подобрява подвижността на ставите, координация и въртеливост, както и развитие на сила и красота на краката, ръцете и шията, учи на изкуство притежания на собственото си тяло. През цялото време на тренировката, седалищните мускули постоянно ще работят, както бедрата и прасците. За това Body Ballet има право да се нарече перфектна фитнес-програма за стройни красиви крака!

Той може да бъде практикуван във всяка възраст и без танцова подготовка. Боди Балет също е напълно подходящ за танцьори и спортисти, за да се подобрят качеството на основната им дейност.


Dress Code:


Клин, очертаващ краката, който позволява да се движете свободно. Широки панталони не са подходящи, като прикриват движения, не позволяват на треньора да забележи грешките, возможни допълнителни дрехи, за да се затоплите. Отгоре - също желателно очертаващ фигурата. Обувки: много меки обувки, гимнастически, балетни обувки, возможно чорапи, но не! маратонки.

Треньор:

София Христо Колев

Ирина Дубровина