Лечебен масаж — За какво помага той?

Лечебен масаж — За какво помага той?

8 октября, 2021 0 Автор Студио София

Лечебен масаж

Всички знаем, че чрез масажа можете да се отпуснете и да се забавлявате. Но малко хора знаят за терапевтичния ефект на масажа. Масажът помага да се отървете от редица заболявания.

1. Лечебният масаж помага за решаването на няколко проблема

Терапевтичният масаж засяга всички системи на тялото: опорно -двигателния, кръвоносния, нервния, лимфния и дори психоемоционалния фон. Комплексниятт подход помага на пациентите, които се оплакват от болки в гърба, да се справят с проблемите със съня и например да отслабнат. Ефектът се постига поради факта, че масажът подобрява кръвообращението, възстановява лимфния поток, облекчава мускулните скоби.

Лечебен масаж - За какво помага той? 1
Лечебен масаж - За какво помага той? 3

2. Подобрява качеството на живот

Когато седим дълго пред компютъра и ходим малко, а още по-малко тренираме, често се уморяваме, оплакваме се от тежест в главата. Вярваме, че е нормално да се чувстваме по този начин, защото работим много и затова нямаме сили.

3. Помага за откриване на скрити възпаления

Болезнените усещания по време на масаж могат да бъдат свързани с две неща: стягане на мускулите и възпаление. Работатата по точките помага да се отървете от възпалението в органите, за които тези точки са отговорни.

Лечебен масаж - За какво помага той? 5
Лечебен масаж - За какво помага той? 7

4. По-лесно е да се отървете от хроничен бронхит с помощта на лечебен масаж

При бронхит масажът може да се използва за облекчаване на гръдния спазъм, причинен от продължителна, интензивна кашлица. Повишавайки притока на кръв в белите дробове, ние по този начин премахваме стагнацията, нормализираме кислородно-въглеводородния кръговрат и премахваме възпалителния процес. Най -добре действа в комбинация с рефлексотерапия и билкови лекарства. Разбира се, в острия период на заболяването масажът е противопоказен.

5. Помага при сколиоза

Какво е сколиоза? Това е, когато мускулите на гърба са пренапрегнати на едно място, а прекомерно отпуснати на друго. Действайки върху тези зони, ние възстановяваме баланса и правилната стойка. Началният стадий на междупрешленната херния — изпъкналостта — може да се лекува и с масаж.

Лечебен масаж - За какво помага той? 1
Лечебен масаж - За какво помага той? 11

6. Масажът облекчава главоболието

Остеохондрозата на шийните прешлени е една от най-честите причини за главоболие. Остеохондрозата блокира нормалното кръвоснабдяване на мозъка, което води до нарушен кръвен поток или изтичане. Масажът не само възстановява притока на кръв, премахвайки застоя на кръвта, ние допринасяме за това, че в организма се активират процесите на самолечение.

И да, няма по-добър начин да облекчите напрежението в гърба си от масажа. Заповядайте при нас и елате на масаж. Веднага ще усетите лечебния му ефект.

Лечебен масаж - За какво помага той? 13

Юлия Обруч

масажист в студио "София"