Как да не преяждаме?

Как да не преяждаме?

1 июня, 2020 0 Автор Студио София

Здравейте! Гладни ли сте? А умеете ли да различавате какъв глад чувствате? Защото много често мислим, че ни се яде, а, всъщност, ние просто трябва да се вслушаме в себе си, от какво точно имаме нужда.

Чували ли сте за видовете глад? Така, преди да изтичате за шоколад, за да задоволите глада си, аз ще ви кажа за видовете глад, а вие ще прецените, дали имате нужда точно от шоколад:

  1. Първо — ИНФОРМАЦИЯ — глад за знания. Помните ли, как, като четете книга, дори не забелязвате, че много време е отминало и дори не си спомняте за лакомства?
  2. Следващият е ОСЕЗАТЕЛЕН- да, това е за прегръдки . Когато се чувствате гладни, само прегърнете някого и за известно време губите чувството на глад.
  3. КОМУНИКАТИВЕН — Необходимостта от комуникация. Срещнете се с приятелите си, обадите се на приятел и няма да забележите, как отлита времето.
  4. Гладът за ЛЮБОВ — нарича се чувственост — ако се чувствате обичани, желани, няма да сте гладни.
  5. Глад за НОВИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ — нужда от нови емоции.
  6. Важно е да се прави разлика между глад и жажда — пийте чиста вода и ще осъзнавате, че, всъщност, не сте гладни, а просто тялото се нуждае от вода.
  7. И последният вид — това е необходимостта от храна — тук най-важното е да се знае мярката. За вас може да бъде достатъчно много по-малко, за да усетите ситост. Главното е да ядете бавно и ще се почувствате нахранени по-бързо.

Надявам се, че ще ви помогнат тези знания. Слушайте себе си и никога няма да напълнеете.