Храни, които причиняват ПРОБЛЕМИ с КОЖАТА

Храни, които причиняват ПРОБЛЕМИ с КОЖАТА

23 ноября, 2021 0 Автор Студио София

Когато говорим за пъпки по кожата, ние говорим за храносмилателна система.

Това е много свързано с храненето и затова ние ще поговорим сега по-детайлно.

Много хора мислят, че пъпките по лицето са свързани с проблеми с кожата, акне или че това са само проблеми от хормонален дисбаланс, или неправилно подбрана козметика. Какво мислиш, когато виждаш, че имаш пъпки? «Аха, трябва да променя крема, който ползвам, да отида при козметик.» Но помисли ли за това с какво се храниш? Хранителните ти навици са първото, за което е необходимо да помислиш, когато ти избият пъпки. Защото точно от червото, от стомаха идват тези проблеми.

Искаш красива кожа, без пъпки? Тогава слушай внимателно до края. Кожата изкарва наяве това, което ние имаме в червото си. Затова днес ще Ви изброя продуктите, които причиняват тези проблеми.

1. Захар, захарозаместители.

Захарът е страхотна хранителна среда за лошите патогенни бактерии, които живеят в нашата микрофлора. Това е чудесна среда за размножаването на бактерии. Ако ядете захар тогава при Вас ще живеят такиви бактерии като: стафилококи, стрептококи, гъби Candida, миксомицети и др. А вие знаете ли, че тези бактерии убиват нашия организъм и като резултат получаваме акне, млечница, дерматит, пърхот? Нашето тяло може да усвои 25 — 30 гр. захар на ден. И тук идеален вариант са плодовете. Това е по 1-2 плод на ден максимум. Захарозаместителите са същото нещо като захарта. Да, те имат малко повече полезни вещества, но също е лошо за нашето здраве и затова как ние изглеждаме. Особено внимавайте, ако в състава виждате аспартам. Ако има, тогава не купувайте въпросния продукт в никакъв случай случай. Вече е доказано, че от аспартама може да се развие рак. 25 — 30 гр. това е максимума захар на ден и няма значение какво говорят в рекламите или какво продават на стилажите в магазините с надпис: «здравословна храна». Най-добрият вариант е да минимализирате приемането на захар. Да ядете максимум по 1-2 плода на ден. Защото ако ядете повече, фруктозата, която не може да се усвои лесно от организма, отива в червото и създава идеалното пространство за размножаване на лоши бактерии, гъбички в червата и др. Също може черен шоколад, който има повече от 70% съдържание на какао. 10 гр. на ден максимум. Сладката вода също се отнася към този тип група, с който трябва да внимавате — не забравяйте колко захар имам в 1 чаша Кока-Кола.

2. Прясното мляко

Прясното мляко има в себе си лактоза — а това е захар. За захарта вече поговорихме. Лактозата се преработва с помощта на лактазата. Има хора, които имат съвсем малко от този фермент в организма си и затова им е много трудно преработват млякото. Когато не можем да преработим лактозата, започват да гният червата. Ние сега говорим точно за КРАВЕТО прясно мляко от тип казеин а1. А то до се разгражда до веществото бетаказомарфин 7. То възпалява червото, убива нашата микрофлора в червото, понижава защитна функция на организма. И затова ние в резултат имаме проблеми със кожата. По-добре е да изберете друг вид мляко. Например, козе мляко, овче мляко, биволско мляко — те имат казеин, но от типа а2, затова ние нямаме такъв проблем. Можете спокойно да направите смяна на типа мляко, за да не пиете краве мляко. След това като изпием кравето мляко, в нашето тяло ние повишаваме инсулина. Това като резултат дава — запушване на космения фоликул, без достъп до въздух и също така бактериите започват да се размножават там и възниква възпалителен процес. Моля, да четете състава на млякото. Защото много често в млякото слагат захар. Ако искате да купите, например, бадемово мляко, гледайте в състава да няма захар.

ЗАХАРТА
и здравето

Рецепта за здравословни домашни бонбони

3. Рафинирани въглехидрати

Това е: хляб, макарони, бисквити (не от пълнозърнесто брашно.) Те нямат в себе си нищо полезно и когато тази храна попада в стомаха просто се превръща в глюкоза, а това е среда за патогенни бактерии, гъбички, паразити. Също тази храна повишава бързо инсулина, а след това инсулинът бързо пада и ти усещаш умора, имаш лошо настроение, защото бързо пада зарахта в кръвта. И тук, колкото повече ядеш захар, толкова полече след това пада захарта в кръвта и ти искаш още и още. Това е като наркотик. Така че е по-добре да избереш СЕГА, че … — «Да, аз искам чиста кожа, да бъда здрава и красива. Аз съм готова да не ям това. А да избирам пълнозърнеста храна.»

4. Кафе.

Кафето има в себе си кофеин, който провокира изработването на кортизол (хормона на стреса), който се отразява пагубно на черния дроб. Затова и черният дроб не може да се справи с дезинфекционната функция.

Против ПОДПУХНАЛОСТ, отоци, подуто ЛИЦЕ

ГИМНАСТИКА ЗА ЛИЦЕ - ФЕЙСБИЛДИНГ

ТОЧКОВ МАСАЖ НА ЛИЦЕТО ЗА ПОДМЛАДЯВАНЕ

5. Алкохол

Алкохолът има етилов спирт, който поврежда слизестата тъкан на нашето черво. И тук ние не можем да говорим за каквато и да е полза. Не, това вреди на Вашата храносмилателна система.

Надявам се, че ти дадох мотивация да не ядеш тази храна. И повярвай, има много хубави заместители: плодове, черен шоколод, сухи плодове, бадемово мляко, кокосово мляко, вода, цикорий, чай. Знам, трудно е да промениш навик. Ако ти е нужна поддръжка, пиши в коментарите, аз ще бъда до теб!