5 съвета от диетолог

5 съвета от диетолог

31 мая, 2021 0 Автор Студио София

5 правила от диетолог. Най-важните 5 въпроси, които трябва да си задавате когато искате да изядете нещо. :

1.      Кога? Да. Много е важно в кой час ядеш определена храна. Храната е полезна и се усвоява добре от организма, ако я ядем в подходящо време. В конкретно време на деня нашият организъм изработва конкретни хормони, ферменти. И ние трябва да ядем това, което е по-подходящо в този период на деня. Така обменът на веществата в тялото работи по-добре, полезните вещества се усвояват и не натрупваме излишни мазнини. Например, въглехидратите се преработват добре от нашето тяло само до 16:00ч. Така че е най-добре, ако ядем въглехидрати на закуска и обяд, но не и на вечеря. След 16:00ч. за въглехидратите няма обработващи ферменти в организма и така храната стои в стомаха и не може да се преработи. И ти така лягаш да спиш с всичката тази храна в корема си. Но ако ядеш въглехидрати до 16:00ч., всичко се преработва много бързо и леко. И повярвай, има достатъчно много варианти за това какво можеш да ядеш след 16:00ч.

2.      Колко? Точно колко голяма порция от кое можеш да ядеш, за да може организмът ти да може да преработва храната и да не оставя излишни мазнини, които да се натрупат по тялото ти? Например, ако кажа, че е по-добре сладкото да се яде в периода след закуската и до 16:00ч. максимум, а идеалният вариант е да се консумира до 12:00ч., то клиентът може да започне да яде по един шоколад между закуската и обяда. А за организма е невъзможно да преработва толкова много сладко. Така че е от голяма важност какви количества ядеш. Изчислено е точно колко голяма порция от какво можеш да ядеш. Например, ако ти ядеш между закуската и обяда си 10гр. черен шоколад, повярвай, от това ти няма да увеличиш килограмите си. Но ще преповдигнеш настроението си.

3.      Какво? И това е най-интересната част за хората, които искат да се хранят здравословно. Особено когато се прави анализ. Например, ти можеш да изядеш здравословни закуска, обяд и вечеря и даже да не усетиш глад, а по калории и трите хранения да са равностойни на Макдоналдс Макменю, но с разликата, че 1 час след изяждането на бургера, ти отново ще бъдеш гладна. Когато следиш калориите става много интересно. Мисля, че ти даже не знаеш колко големи количества храна можеш да изядеш вместо 1 чаша кока-кола. И тук не става въпрос само за калориите. А и за това от какво се състои тази храна. Какъв състав има тя (или съответно някой друг продукт). Съветвам те да гледаш състава на храните. Реално често ти даже не знаеш, че въпросната храна съдържа определени продукти. Например, че в кренвиршите има захар.

4.      Какво ми дава всичко това? Храним се, за да имаме енергия, за да приемаме полезни вещества, витамини, а не само заради вкуса. Трябва да гледаш храната и да си мислиш: А полезно ли е това за мен? Дава ли ми някакви витамини? Невъзможно е на 100% да ядем полезна храна, но нека поне 20% от храната, която консумираме да бъде празна храна — само за удоволствие.  

5.      С тази храна аз ще постигна своята цел? И тук не говоря само за отслабване. А точно за вашата цел.

Искаш да вдигнеш настроението си? Помисли дали това бонбонче ще ти помогне. Или може би, за да си преповдигнеш настроението, трябва да отидеш на разходка, да отидеш при приятелка или още нещо.

Ти имаш за цел: да бъдеш здрава, красива.. Всички хора имат различни цели. Но помисли дали тази храна ти помага да достигнеш своята цел, или не. Ако не, то тогава остави бонбончето.

Специално за ВАС само за 50лв — 1 месец:

✔ всеки ден кратки, ефективни, различни тренировки (за отслабване, при болки, за гръбначния стълб, специално под вашата цел правим тренировки) (испращаме видео линк вечер, а ти ще правиш когато за теб е удобно на следващият ден)

✔ 24 часа имате онлайн връзка с треньор, диетолог (ви избирате вайбер, телеграм, месенджер…)


✔ ще отворя тайни за здраве, красота, щастие


✔ златни съвети за здравословно хранене от диетолог


✔ всеки ден контрол и анализ за вашето хранене от диетолог (по-избор на клиента ако искате. Ви испращате снимки какво ядете, ние анализираме, даваме съвети какво добре, а какво трябва да направим смяна. Ние работим без ограничения, без диети. Така да бъде без стрес, само судоволствие. Бавно стъпка по-стъпка даваме новите навиците в вашето хранене)


✔ всеки ден мотивация и контрол от София Мазуренко — Мисис Бургас 2020

ВСИЧКО ТОВА САМО ЗА 50ЛВ! ЗАПОЧВАЙ ДНЕС! ПИШИ МИ И АЗ ЩЕ НАПРАВЯ ОНЛАЙН ПАКЕТ ТОЧНО ЗА ТЕБ

БЕЗПЛАТЕН ОНЛАЙН ПАКЕТ «3 стъпки до тялото на мечтите ти» Само кликни на този линк, напиши ми: «искам 3».

И ще получиш цялата информация + подарък от мен.

1. «Пътят към стройното тяло започва от главата» + медитация за отслабване 2. Онлайн тренировка (когато и където е удобно за теб) 3. Основната грешка при отслабване.

Само кликни на този линк, напиши ми: «искам 3».