Елена Валентинова

Харесва ми да бъда треньор, защото най-важното за щастливо съществуване е нашето здраве и когато дори само с една тренировка, с малко разтягане, с една проведена практика и разговор усетя подобряването на енергията на даден човек аз изпитвам удовлетворение и смисъл в съществуването си.

Елена Валентинова 1

Казвам се Елена, родена съм и изратнала в Бургас, последните няколко години прекарах в пътешествия по света и към себе си. Страдах от хранително разстройство в продължение на седем години, войната с тялото и храната е едно от най-големите изпитания за даден човек, защото тялото ти е навсякъде с теб, както и от храната където и да отидеш не можеш да избягаш. Желанието ми да се излекувам ме отведе до много различни места и практики, запозна ме с интелигентни и мъдри хора, но най-вече ми помогна да разбера как трите ни системи са неразривно свързани, ум-дух и тяло. Как едното влияе на второто и задейства третото и че, за да се справя с проблема си трябва да работя отвътре навън. Това бе основната причина да се сертифицирам като пилатес инструктор, да придобия още по-голяма увереност и разбиране в знанията ми.

От много малка се занимавам с движение под всякакви форми. Тренирала съм народни танци, модерен балет, хип хоп, салса, бачата, кик бокс, зумба, йога.
От дете танцувам, най-любими са ми танците без утвърдени стъпки, където просто се губя в ритъма и позволявам на тялото ми да прави каквото си иска. Така се чувствам истински свободна. В Лондон открих този тип танци, които дълго време практикувах, наричат се 5 ритъма. Това представлява нещо като двигателна медитация.

Елена Валентинова 3
Елена Валентинова 5

Преди няколко години започнах да практикувам медитация, но едва преди около година и половина започнах редовно всеки ден. Открих човек, който ми показа различни дихателни техники и ми помогна да разбера по-добре медитацията като процес. За толкова кракто време постигнах изключителен напредък с подобряване на здравословното ми състояние и същевременно с устойчивостта и спокойствието ми в ежедневието ми. Това е изключително важна част от моята практика и като треньор аз искам да помагам на хората да работят не само с телата си, но и с умовете, за да постигнат резултатите, които търсят.


PILATES FUSION:

пилатес с различен малък инвентар

придава гъвкавост и сила на мускулите и подвижност в ставите.

детоксикират тялото и да балансират нивата на стресовите хормони в организма.

гарантирано оформя и стяга особено най-проблемните области при жените – корем, бедра, дупе.

2-3 часа седмично ще ви е достатъчно да бъдете в хубава и комфортна за вас форма без да се изморявате силно.

придобиването и поддържането на силно ядро на тялото – средната му част, състояща се от корем, гръб и кръст.

Отпуска мускулите и връзките след тежък работен ден или напротив помага да се събудите и положително да започнете нов ден.

за всеки човек, който изобщо не тренира и особенно за тези, които правят физически натоварвания и ходят на фитнес

Защото тялото се нуждае от почивка и релакс, но трябва да го правим правилно и с полза.

Помага да направи красива форма на тялото.

много добре става за хора, които не обичат кардио/силови тренировки, а искат нещо по-спокойно


JUMP INTERVAL:

подобряването на общото здравословно състояние – намаляват се шансовете за сърдечни проблеми, повишава се производството на полезни хормони, подобрява се контролът на кръвната захар и др.

Губи мазнини, не мускули

По-интензивно горене на калории – повече свалени килограми

Ускоряване на метаболизма

Повишена издръжливост

Искам да дойда на тренировка.