Йоанна Карапетрова

Моята мисия е да виждам хората щастливи, удовлетворени, виждащи резултати от това, което правим и да се забавляваме.

Йоанна Карапетрова 1


Казвам се Йоанна Карапетрова и се занимавам със спорт от 8 години, а професионално от 6 години като фитнес- инструктор. От 2 години водя групови тренировки в Студио “София” гр. Бургас. Тренировките и здравословният начин на живот на моята страст и работа и това, което най- много обичам е да виждам мотивирани хора и техните резултати.


Когато бях малка пробрах различни спортове, нищо не ми допадаше, бях срамежлива, все още съм, но един ден реших, че вече е нужно да направя нещо със себе си и да започна промяна. Бях на 14-15 години, започнах да ходя усилено на фитнес, да се храня по- адекватно и здравословно и промяната стана видима. Тогава това стана като мой начин на живот, постоянно измислях различни рецепти, да разнообразявам здравословната храна, да чета повече по тази тема. Интересувах се от нови упражнения, тренировки, спортове и се замислих защо да не започна да се занимавам с това професионално. Изкарах курс за фитнес инструктор, събирах клиенти и най- важното- виждах резултати. Ходех на различни групови тренировки, след това забременях, отново се занимавах с тренировки във фитнес. И пред мен се отвори възможност да бъда и треньор по Jumping Fit. Това стана още по- голяма страст, правя го с удоволствие, харесва се на клиентите, станахме приятели, винаги тренировките завършват с усмивка и положителни емоции.

Всяка тренировка, която правя е различна и съобразена с групата клиенти- дали са напреднали, начинаещи или събрани заедно. Старая се да показвам нови упражнения всеки път и да не се фокусираме само върху една част, а тренировката да включва комбинации за цяло тяло и така да се разпределя равномерно натоварването. Обръщам индивидуално внимание на всеки, който има каквото и да било затруднение при изпълнение на упражнението, така и по- лесно клиентите се отпускат, превъзмогват затрудненията и са по- ефективни, а тренировките забавни и мотивиращи.


JUMPING FIT:

е тренировка, включваща в себе си кардио и силови упражнения.

Следва и силова част, включваме гирички, ластици, Fit ball, батута отново и собствено тегло, като не се ограничаваме дотам и включвам допълнително кардио тип “табата”, в което могат да се използват и горе посочените неща.

изгаряне на калории и укрепване на сърцевината и краката

подобряват кръвното налягане, кръвната захар, нивата на холестерола, болката и качеството на живот

e отлична тренировка с цел загуба на тегло, стягане на мускулатурата ,поддържане на тялото и в същото време забавна!

упражнения на батут насърчават активното отстраняване на токсините от тялото

помага за източването на лимфните жлези и повишава имунната ви система,

Той предпазва ставите, особено коленете, бедрата и кръста


JUMPING INTERVAL:

В този тип тренировка се редуват упражнения с висок интензитет и нисък интензитет.

Метаболизмът се забързва и остава активен часове наред след края на тренировката

изгорените калории и тонизиращото чувство

Губи мазнини, не мускули

Редуването на висок и нисък интензитет повишава нивата на много от хормоните, които са необходими за изграждане на чиста мускулна маса и топене на калории.

подобрява работата на кръвоносната система

подобряват аеробната и анаеробната издръжливост,

По-интензивно горене на калории – повече свалени килограми

Моята мисия е да виждам хората щастливи, удовлетворени, виждащи резултати от това, което правим и да се забавляваме. Хората, които идвам при мен са главно жени,(в частност и мъже) които искат да изглеждат добре, да бъдат тонизирани, да отслабнат или да поддържат форма с нещо различно от фитнес. Имам опит в сферата на спорта вече над 8 години, като първоначално се занимавах с индивидуални тренировки във фитнес зала. Виждах как хората имат резултати от съвместната ни работа и това ми доставяше голямо удоволствие. Така с течение на времето добивах нови знания, нови запознанства и тренировките са нещото без което не мога. Идват различни хора, които стават и постоянни клиенти и се радвам, че мога да им дам стимул и да им покажа, че могат много повече отколкото са си мислели.Йоанна Карапетрова