Красиво тяло и как да го постигнем

Красиво тяло и как да го постигнем

2 июня, 2022 0 Автор Студио София

В дневно време има толкова различни и разнообразни тренировки, че е съвсем нормално да се чувстваме объркани понякога. На коя тренировка да отидем или коя ще ни помогне за да достигнем желания резултат..

Един от основните проблеми и причини да се притесняваме от горещите летни дни е целулита. Целулит имат повечето жени, преминали пубертета. Изследвания сочат, че присъства при 85 – 90% от жените. Но по-важното от числата е как изглежда върху нас и как може да го намалим и да отидем в този малък процент от хора с гладка и красива кожа. Зоните като дупе и корем са едни от най-проблемните, но добрата новина е, че можем да променим това.

Как? С наближаващото лятото всяка и всеки от нас си задава въпроса: ,,Как да вляза във форма, бързо?’’. Истината е, че има изключително много продукти, които ни продават това ,,бързо’’, но колко е ефективно и за колко дълго ще е, не е толкова сигурно. С риск да не ви хареса, това, което ни помага истински и дълготрайно е активния начин на живот и балансираното хранене. Тук нямам предвид да ядем само плодове и зеленчуци докато междувременно правим 3-часови източителни тренировки. Не, това дори би ни навредило, това, което ни е нужно е да си хапваме от всичко, но в граници, да се движим в ежедневието си и 2-3 седмично да намираме време, в което да тренираме.

Красиво тяло и как да го постигнем 1
Красиво тяло и как да го постигнем 3

Една от най-иновативните тренировки може да помогне с последната част. Това да тренираме трябва да ни доставя удоволствие, а бънджи тренировката може да е точно това, от което имате нужда. Независимо дали сме привърженици на по-бавни и плавни тренировки като йога и пилатес или на по-интензивните като табата и джъмпинг, то бъднжи фит може да го предложи. А освен тези две разделения, бънджи ластиците могат да се използват и за танцова част. За да останете доволни и щастливи от тренировката, на която сте били, то трябва да е с правилната нагласа. Случва се често хората да отидат на дадена тренировка и да не знаят какво да очакват и от там се отказват от тази тренировка или спорта като цяло.

Всяка една тренировка може да се проведе по хиляди различни начина и да се включат различни упражнения. Пилатесът може да е натоварващ за някой, а за друг да е детска игра, същото е и с табатата, за някой може да е супер изтощително, а за други сутрешно раздвижване. Така е и с бънджи тренировката и за това сега вече е разделена: за хора, които искат да тренират интензивно и за хората, които харесват по-плавни тренировки, но и в двете я има забавната и интересна нотка.

За да останете удовлетворени от това, което сте избрали, независимо дали е табата, бъднжи или пилатес, то първо поговорете с треньора какво очаквате, какво харесвате и не на последно място дали сте начинаещ или напреднал в тренировките!

Красиво тяло и как да го постигнем 5
Красиво тяло и как да го постигнем 7

Автор: Мирослава Кискинова

Предварително записване за тренировка при Мирослава тук: