Късната вечеря

Късната вечеря

15 февраля, 2022 0 Автор Студио София

Как да ВЕЧЕРЯМ, за да не пълнея?

Изучаваме вечеря. Основни правила.

Разбира се, не всеки ден може да бъде перфектен. Това е животът. Трябва да се храните 3 часа преди сън — да. Вечеряйте до около 19:00 и не яжте преди лягане. Необходимо е да дадете на тялото си време за преработване на храната.
Но! Не винаги работи по този начин. И това е напълно нормално. Не се самообвинявайте! О
Важното е това да не се превръща в навик, нека е изключение. Останахме по до късно на работа, изпитваме силен глад преди сън ( и това също не е добре. ), или може би сте на гости и се чудите какво можете да ядете, ако вече е 22 часа …

Тогава тази информация ще Ви е полезна.

Каква може да е вечерята? Няма толкова много варианти. И разбира се, в този списък няма да има сладкиши. Най-добрият вариант са зеленчуците. Зеленчуците имат нисък гликемичен индекс и не повишават нивата на инсулин. Изключение правят нишестените зеленчуци (картофи, моркови, цвекло, тиква и други)

В допълнение към зеленчуците можете да ядете и протеинови храни (пилешко филе, риба, морски дарове …) + здравословни мазнини (например авокадо)

Така че имаме варианти. Не гладувайте. Основното нещо е да знаете какво и кога можете да ядете.
Аз мога да те науча на това, ако се запишеш при мен на лична онлайн програма (обучение + хранителен режим за теб и твоето семейство) ти ще станеш за себе си диетолог. Ще имаш достатъчно информация, за да можеш да продължиш след това да се храниш здравословно и без мен.

Но какво ще кажа за изварата и киселото мляко?
Това не е добър вариант. тъй като млечните продукти (само не кашкавала) причиняват значително покачване на инсулина.
Млякото има ГИ 30, но инсулиновият индекс е 90, това вече е много. Освен това тук има млечна захар. Инсулинът стимулира наддаването на тегло.

По същата причина е необходимо да се откажете късно през нощта от всяка въглехидратна храна, която повишава инсулина. По този начин няма да пречите на производството на хормона на растежа — соматотропин, който мобилизира мазнините от депото и принуждава тялото ни да използва мастни клетки за своите енергийни разходи в съня си, а не обичайната глюкоза.

Искаш да отслабваш по време на сън? Тогава прави така и ще имаш резултат веднага.

Добър апетит.