Как да подготвим тялото си за лятото?

Как да подготвим тялото си за лятото?

22 мая, 2023 0 Автор Студио София

Това сигурно се пита всяка жена ,непосредствено преди летния сезон.

Пролетта е в разгара си.

Слънчевите лъчи са по-силни, тревата расте по-зелена, дърветата цъфтят. Няма време за губене,дългоочакваният и обичан ,летен сезон наближава. И с него възможността да плувате, да правите слънчеви бани, да се обличате в любимите си летни и леки дрехи. И, разбира се, искате не само да изглеждате по най-добрия начин, но и да се чувствате по-добре. Хайде да  започваме подготовката за летния сезон.

Лятото идва и е време да приведем тялото си в желания вид.

И така, нека подготвим тялото за лятото за един месец.Нямате много време?

Сега ще ви отговорим:

При някои хора се нуждаем от месец, за да се видят първите резултати.

При други месец е достатъчен, за да се свалят няколко килограма, натрупани през зимата. Но най-важното е, че всички можем  за един месец напълно да промените навиците си. Това изисква поне 21 дни, а ние имаме дори седмица повече.Хайде ,да  вкарваме тялото си в действие и с положително настроение да влезем в новия сезон.

Откъде да започнем подготовката

1. Мотивация

Преди да вземете решение да промените себе си до лятото, трябва да решите каква ще бъде водещата ви мотивация.Разбира се , тя е различна за всеки. Може би се крие в желанието да актуализирате гардероба си? Онзи великолепен бански на витрината или любимата ви рокля?Заедно с приятелите ви желаете да влезете във форма?Желаете да поработите върху възприятието си за себе си и да изпълните максимата „Здрав дух,здраво тяло“? Причините могат да бъдат много и най-различни. Намирането и е половината от пътуването.

2. Пийте много вода

Всъщност не трябва да пиете много,а достатъчно.Става дума за обикновена питейна вода.Не се броят кафетата,чайовете и всичко под думата „течности“

Има различни формули за изчисляване на водата.Най-разпространената е, да се пие минимум 2 литра вода на ден. Но най-оптималния вариант всъщност е ,да се опитате да пиете чаша вода на всеки 2 часа .Проследете как се чувствате, колко често ходите до тоалетната, как реагира тялото ви. При всички положения едно е сигурно за  всеки ръст и тегло се нуждаете от поне 1,5 вода. Това засяга и метаболитните процеси, и здравето, и загубата на тегло, и отстраняването на течности от тялото.

3. Правете упражнения

Разбира се, как да подготвим тялото за почивка за един месец без спорт? Няма как. Под спорт имаме предвид всяка физическа активност. Това може да е броят на стъпките на ден, както и домакинските дейности, и всякакви спортни дейности. Важно е да намерите нещо, което ще ви носи удоволствие,като например: пилатес, табата, зумба…

Опитайте различни активности,за да изберете най-подходящата за вас.

Достатъчно ще бъдете ангажирани 2-4 пъти седмично за 1-1,5 часа.

Почивайте си.

Тренировките седем дни в седмицата не са необходими дори за професионални спортисти.

Алтернативни тренировки: включете в плана си силови тренировки, кардио и стречинг. Това няма да ви позволи да скучаете и ще бъде полезно за тялото.

Как да подготвим тялото си за лятото? 1

4. Масаж

Всеки знае, че масажът е едно от най-ефективните средства за борба с излишните килограми и целулита. Масажът ускорява метаболизма в тялото, като му помага да се освободи от токсините, подобрява тонуса на кожата и засилва метаболитните процеси в мастната тъкан, което пък помага за премахване на проявите на целулит при жените.Правилно подбраният вид масаж ще реши успешно проблема за намаляне на обема на тялото, загуба на тегло, възстановяване на на кожата и др.

5. Съчетавайте тренировките с правилно хранене.

Във видеата ще видите подробно  описани основните правила, които ще ви помогнат бързо да влезете във форма.

Как да подготвим тялото си за лятото? 3

6. Лягайте си навреме

За да сте отпочинали и да влезете във форма възможно най-бързо, също така е много важно да си лягате по едно и също време – не по-късно от 22:00 часа. Сънят преди полунощ има по-интензивен възстановителен ефект върху организма и предотвратява негативните последици, присъщи на по-късното заспиване, като: повишен апетит, преяждане и наднормено тегло; безпокойство, раздразнителност, лошо настроение; матов и нездравословен тен; намален имунитет и др.

7. Антицелулитни масажи и други процедури

Лесно е да се каже: „Отслабнете!“,

 Но не всичко е толкова просто на практика, особено когато искате да изгоните излишните килограми възможно най-бързо, за месец. Всичко е възможно,ако използвате правилна стратегия за постигане на целите.

 

➖️Лимфен дренаж

➖️ вакуум,

➖️антицелулитен масаж (прочетете повече за това тук), обвивки,

➖️LPG (повече за този масаж) ще помогнат не само бързо да премахнете излишния обем на талията, корема, бедрата, ръцете, но и значително да подобрите качеството на кожата .

Как да подготвим тялото си за лятото? 5

8. Но най-важните са нашите мисли.

В това видео разказваме подробно всичко за психологията на отслабването.

 

Най-важното в спешната подготовка за лятото е търпение, постоянство и системност. Настройте се за положителен резултат, мислете по-често за лятната ваканция и ще успеете.