Pilates Fusion

Pilates Fusion 1

Пилатес с исползване на различен инвентар. Всяка тренировка е различна. Заповядай и ще видиш каква тренировка днес. С обръч, гъри, ластик, фитбол, топка или още с някакив интересен инвентар. 

Ето по-детално ще поговорим за всеки инвентар:

RING PILATES

Обръч за Пилатес. 

Пилатес ринг (изотоничен ринг) е пръстеновиден тренажор с дръжки, който създава допълнително съпротивление при изпълнение на упражнения.
Пилатес пръстенът се нарича още изотоничен пръстен или фитнес пръстен (на английски се нарича Pilates Ring или Magic Circle). Пръстенът осигурява допълнителна устойчивост на мускулите, което означава, че ви помага да увеличите ефективността на тренировката. Рингът се използва основно в пилатес и упражнения за тонизиране на мускулите на проблемните зони.
Изотоничен пръстен ще ви помогне да укрепите всички мускули на тялото, без да увеличавате обема им. Това оборудване е особено полезно за гръдните мускули, глутеалните мускули, мускулите на ръцете, мускулите на гърба, както и за такива проблемни зони като външната и вътрешната повърхност на бедрото. Освен това по време на пилатес се включват активно коремните мускули, включително дълбоките, което ще ви помогне не само да укрепите корема, но и да подобрите стойката си.

Пилатес с пръстен е полезен не само за мускулния тонус, но и за развитието на гъвкавост, мобилност, баланс и подобряване на обхвата на движение. Оборудването е много лесно за използване: просто трябва да стиснете и разтиснете пръстена, за да създадете съпротива и да ангажирате мускулите, включително дълбоките. При упражненията за горната част на тялото ще стискате халката с ръце, при упражненията за долната част на тялото халката се стиска между бедрата и глезените.

Предимства на тренировките с пръстен за пилатес:

Пръстенът за пилатес е много полезно оборудване, което ще ви помогне да тонизирате мускулите си и да подобрите качеството на тялото си.
Изотоничният пръстен е ефективен за премахване на «трудните» проблемни зони в областта на ръцете, гръдните мускули и вътрешната повърхност на бедрото.
Упражненията с пръстен за пилатес включват ниско натоварване, което е безопасно за ставите.
Редовните тренировки с пръстен за пилатес ще ви помогнат да подобрите стойката си и да се отървете от болките в гърба.
Пръстенът за пилатес ангажира стабилизиращите мускули, които не винаги работят по време на класическа силова тренировка.
Благодарение на изотоничния пръстен можете много добре да разнообразите тренировката си по пилатес и да повишите нейната ефективност.
Подходящ за възрастни хора и по време на рехабилитация след наранявания.
Изотоничните пръстени са подходящи за млади майки, които искат да възстановят фигурата си след раждане.

Pilates Fusion 3
Pilates Fusion 5

PILATES WITH SMALL BALL

Стандартна мини топка може лесно да издържи натоварване с човек с тегло до 110 кг. Има мека, приятна на допир повърхност, но има модели с гофрирана повърхност или с пъпки.

Миниболът едва започва да набира популярност, но по отношение на своята функционалност не е много по-нисък от фитбола и има впечатляващ обхват. При системна употреба в тренировките помага за повишаване на концентрацията, развитие на координацията на движението и подобряване на баланса.
Класовете с мини топка могат да подобрят настроението ви и значително да разнообразят тренировките ви. Все пак традиционните упражнения в пилатес рано или късно започват да се притесняват, което означава, че престават да носят желаните резултати. Мини топката няма да позволи на мускулите ви да се отпуснат нито за секунда и в същото време ще ги накара да работят по различен начин. Упражненията с топка са свързани с играта и ще бъдат по-лесни и забавни за изпълнение.

Можем да подчертаем основните предимства на системата от физически упражнения с топка:

подобрява координацията, позата;
укрепва мускулите на гърба, пресата;
повишена подвижност и гъвкавост на ставите;
тренират се дълбоки коремни мускули, които практически не се разработват при други видове фитнес;
развиват се вътрешните мускули на малкия таз;
привикване към специално дишане, което подобрява цялостното кръвообращение в тялото;
Възможно е да се упражнява по време на бременност и след раждане.

ПИЛАТЕС С ЛАСТИК

Ластик е спортно оборудване, изработено от издръжлива гума, предназначено за подобряване на мускулната еластичност и сила, както и за физическа рехабилитация. С еспандер можете да работите върху укрепването на мускулите, без да използвате големи тежести. В тренировките си използвам ластици, за да усложня допълнително повечето от обичайните упражнения.
Развива и укрепва мускулите на ръцете, краката и торса, без да увеличава обема им, което ви позволява да коригирате стойката си и да постигнете изящна фигура.

През последните години на пазара на фитнес услуги еластичната лента става все по-популярен инструмент за тези, които искат да работят върху мускулната сила и да се отърват от проблемните зони. Ако никога не сте опитвали да тренирате с ластик, ще се изненадате колко ползи носят подобни упражнения с на пръв поглед обикновен ластик. Упражненията с амортисьор дават минимално натоварване на ставите и съединителната тъкан.

Ползи от обучението с гумичка:

Спортното оборудване е предназначено за работа с малка група мускули, което ви позволява да включите основните и изолирани мускулни групи в работата.
Използва се за укрепване на мускулите и ускоряване на възстановяването след наранявания.
Всеки може да го направи, независимо от възрастта и степента на физическа подготовка.
Чрез системни упражнения ще подобрите силата и издръжливостта, ще укрепите мускулите, ще изработите проблемните зони и ще подобрите общото състояние на тялото.

Pilates Fusion 7
Pilates Fusion 9
ROLL PILATES

Мускулно-скелетната система постоянно страда от претоварване. Проблемът засяга всички, които се занимават със спорт, тежък физически труд, прекарват много време в едно положение. Поради смущения в миофасциалните структури — мускули и съединителна тъкан се появяват дискомфорт и болка. За възстановяване на здравето на костите, мобилността и разтягането лекарите препоръчват пилатес упражнения с ролка. Те помагат локално да тренират бедрените мускули, квадрицепсите, подколенните сухожилия, гърба, корема и ръцете.

Ролл е универсално спортно оборудване за пилатес за начинаещи и тези, които са в спорта от дълго време. Те са твърди на допир и имат грапави повърхности, които не позволяват плъзгане. 

Упражненията по пилатес на ролка облекчават напрежението, образуват рамка за поддържане на гръбначния стълб и предпазват вътрешните органи от изместване. Техниките за корема тренират вътрешните странични мускули, разположени под външните коси и напречните. Пилатес ролката в ставните торби и извънставните връзки активира рецепторите, отговорни за проприоцептивната чувствителност, която предава информация на централната нервна система за състоянието на скелетните мускули.

Първите положителни промени се забелязват още от първата сесия. С течение на времето, поради бавен мек натиск върху нервните рецептори:

напрежението и блоковете изчезват;
възстановява се кръговата циркулация на енергията;
има повишено инжектиране на кръв в мускулите и тъканите;
ускорява регенерацията на фибрите:
балансът се развива.

PILATES FITBALL

Fitball (от английското «fit» — възстановяване, «ball» — топка) се отнася до малки съоръжения и се използва в много области на фитнеса. Той се появи в живота ни преди няколко десетилетия и сега е невъзможно да си представим фитнес зала или рехабилитационен център без него. Използването на топката във фитнес, йога, тренировъчна терапия и пилатес ще ви даде невероятни резултати.

Фитболът е голяма еластична, надута с въздух топка с диаметър от 45 до 95 см. Упражненията с фитбол включват повечето мускулни групи, помагат за коригиране на стойката, подобряват координацията и увеличават гъвкавостта, но основната характеристика на фитбола е, че е нестабилен. Това дава възможност на хората да стегнат още повече мускулите си и да се концентрират още по-дълбоко, за да поддържат баланс. При упражнения с фитбол, за да поддържаме баланс, ще трябва да поддържаме мускулите в постоянно напрежение. В пилатес фитболът ви позволява да усложнявате упражненията, както и да ги променяте или допълвате.

В процеса на производство на фитбол се използва издръжлив и надежден материал — главно това е поливинилхлорид, който може да издържи на човек с тегло 180 kg или повече (обикновено този индикатор е посочен на опаковката с продукта). Съвременните модели фитболи имат система против спукване или ABS (система против спукване). В случай на пробиване или друго увреждане на повърхността, топката не се пръсва, а просто се издухва, бавно освобождавайки въздух.
 Тренировките с фитбол укрепват мускулния корсет, помагат за възстановяване от наранявания, отслабване, премахване на целулита, развитие на сръчност и координация на движенията.
Предимствата на упражненията с фитбол са простотата и ефективността на използването му. Подходящ е за хора от всякаква възраст, пол и здравословно състояние.

Положително въздействие върху работата на опорно-двигателния апарат;
Трениране на мускулни групи, които са трудни за използване по време на конвенционални аеробни и силови тренировки;
Обучението с фитбол помага за подобряване на стойката и координацията на движенията;
Подобрява се работата на вестибуларния апарат;
Използвайки фитбол при разтягане, ще се подобрите значително;
Упражненията с фитбол ще помогнат на бременните жени да се подготвят за раждане; тяхното разтягане;

Pilates Fusion 11
Pilates Fusion 13
POWER PILATES

Power Pilates е тренировка, насочена към укрепване на вътрешния мускулен корсет без ударно натоварване на гръбначния стълб с помощта. дъмбел. Задълбочено изучаване на всички мускулни групи, включително стабилизиращи мускули. Ефективен за оформяне на талията, плосък корем.

Укрепване на мускулите на пресата, гърба, задните части и бедрата, премахване на отпуснатостта и крехкостта. Ако, следвайки един от принципите на пилатес, се опитате да издърпате пъпа към гръбначния стълб не само в клас, но и в ежедневието, тогава можете да станете собственик на плосък корем.
Стабилизиране на гръбначния стълб, подобряване на стойката, облекчаване на болки в гърба и кръста, независимо от техния произход.
Повишаване на силата и издръжливостта на мускулите без увеличаване на обема им.
Улесняване и съкращаване на периода на възстановяване след наранявания, намаляване на риска от повторната им поява.
Нормализиране на работата на вътрешните органи и системи, увеличаване на белодробния обем, профилактика на сърдечно-съдови заболявания.
Отърваване от негативизъм, депресия, безсъние, облекчаване на стреса и релаксация на нервната система поради дишането.
Повишена гъвкавост и подвижност на ставите, еластичност на сухожилията. Увеличаване на дължината и разтягане на мускулите без опасност за здравето.
Спад на налягането.
Отървете се от мускулния дисбаланс.
Подобрена координация на движенията.
Ускоряване на метаболитните процеси.
Заряд от бодрост и позитив.

ПИЛАТЕС С ПРЪЧКА

Използването на гимнастическа пръчка ви позволява да разпределите равномерно натоварването върху основните мускули, по-ефективно да изпълнявате гимнастически елементи, насочени към подобряване на гъвкавостта, разтягане на сухожилия и връзки и подвижност на ставите.

Подобряване на подвижността на ставите: Помага за цялостната функция на тялото чрез промяна на меките тъкани около ставите, което може да подобри подвижността на ставите.
Подобряване на гъвкавостта: Увеличава обхвата на движение чрез удължаване на меките тъкани около ставите.
Подобрен баланс и стойка: Увеличаването на силата на мускулатурата, която съставлява сърцевината, осигурява по-здрава основа за ръцете и краката. Това допринася за цялостната стабилност на тялото.
Намален риск от нараняване: Подобрената сила, гъвкавост и цялостно здраве намалява шанса от нараняване по време на ежедневни дейности и по време на дейности на открито.
Подобряване на здравината на рамката: Това включва укрепване на мускулите на корема, гърба и около бедрата. Тези мускули осигуряват основата за движението на ръцете и краката и също играят роля при оформянето на позата.
Подобряване на силата на тялото: Чрез извършване на контролирани движения с помощта на мускулите на тялото, тялото се укрепва. Това се отнася както за мускулите на тялото, така и за мускулите на ръцете, бедрата и краката.
По-дълбоко, по-пълно дишане и по-добър капацитет на белите дробове: Фокусирането върху дъха ви при всяко движение и разширяването на гръдния кош при вдишване помага за подобряване на белодробната функция. Той също така насърчава облекчаване на стреса, като помага на тялото да се отпусне.
Повишен мускулен тонус: Високите повторения и задържани позиции се фокусират повече върху мускулната издръжливост, отколкото върху размера на мускулите.
Повишена издръжливост: Това идва от необходимостта да задържате различни пози и да контролирате движенията по време на практиката.
Премахване на болките в гърба: Това може да се постигне чрез намаляване на мускулния дисбаланс чрез укрепване и удължаване на мускулите с контрол.
По-дълбока концентрация: Това увеличава фокуса върху всяко движение, поддържайки тялото подравнено по време на практиката и помага за укрепване на връзката ум-тяло.
Подобряване на умствената яснота и концентрация: Това играе важна роля за облекчаване на стреса и поддържане на психичното здраве. Увеличаването на способността за концентрация също помага да останете присъстващи както по време на тренировка, така и по време на други дейности.
Повишена сила на тазовото дъно: Чрез укрепване на другите основни мускули, мускулите на тазовото дъно също ще станат по-силни и по-устойчиви.

Pilates Fusion 15

ГРАФИК ТУК:

ВСИЧКИ ТРЕНИРОВКИ САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ: