Пилатес + Медитация

Пилатес + Медитация 1

Колко е важно да се изчиства човек.

Както подреждаме дома си, така трябва да подреждате и ума си.
В мръсна стая няма да искаме да спим… но не осъзнаваме колко по-лошо е да живеем със съзнание пълно с отпадъци. Страхове, притеснения, комплекси, обсебености, задържани обиди, травми, срамове, вина, втълпени ни глупости, Google ммъдрости и още и още.

Чрез практикуване на медитация, успявате да почистите душата си, да подредите ума си и да познаете себе си. Истински. Силни. Уверени.
Пълни с любов към живота, спокойствие и радост.

Медитацията е умение, което се развива с практика и малко познание.

Медитацията е средство, с което не просто да подобрите качеството на вътрешния си свят, а и да влияете върху външния.
„Когато един човек се променя, се променя целият свят.“

Животът е сложен и същевременно прост. Много често умът прави ситуацията сто пъти по-сложна. Стресира ни с несъществуващи проблеми, напомня за минали провали, реагира първосигнало и неосъзнато като дете плачещо за и то не знае за какво… и общо взето много често много мислене създава повече проблеми, болежки и безсъние.
Как да се справиш? На помощ идва медитацията.
Какво е медитация и какви са нейните ползи?

От личен опит и с мои думи.
Да успокоиш ума си и малко по-малко да почнеш да улавяш и осъзнавашн мислите си и да не им бъдеш подвластен. Медитацията е начин съзнателно да действаш в живота си, а не да бъдеш подлвастен на дълбоко вкоренени мисловни модели предавани от поколение на поколение… или във въдовъртежа на “проблемте” на забързания ни век.

Медитацията е нужното време да забавиш, да дишаш, да бъдеш, това което си.

Цели и ползи:

Пилатес + Медитация 3

От всички методи и практика, книги и семинари, най-много в живота ми ми помогна най-простото нещо… и същевременно най-сложното тогава за мен. Просто да седна и да бъда със себе си в мълчание. Да бъда постоянна в процеса и да се явявам за практиката си. Така както тялото се променя постепенно с постоянна практика, така е и ума. Не можем да продължаваме да полагаме толкова усилия да изглеждаме външно добре, а от вътре да сме бъркотия. Когато осъзнаем колко голям процент от всичко, което ни се случва зависи от собствената ни рекация, от емоцията и мисълта, може би ще станем по-уверени и мотивирани да променим това, което не ни харесва в самите нас, да приемам това, което не зависи от нас и да бъдем по-щастливи във всеки миг.

Харесва ми да бъда треньор, защото най-важното за щастливо съществуване е нашето здраве и когато дори само с една тренировка, с малко разтягане, с една проведена практика и разговор усетя подобряването на енергията на даден човек аз изпитвам удовлетворение и смисъл в съществуването си.

Пилатес + Медитация 5