Искаш ли да отслабнеш? А твоят мозък иска ли?

Искаш ли да отслабнеш? А твоят мозък иска ли?

4 февраля, 2022 0 Автор Студио София

Днес ще поговорим за съзнанието и подсъзнанието. Повярвай, това е много важно! Много често хората не могат да отслабнат, защото не знаят тази информация. Днес, аз ще я споделя с вас.

Какво е съзнание, а какво е подсъзнание? Съзнание е, когато обмисляме действието, което правим. А подсъзнанието, това са нашите навици, това, което правим подсъзнателно, даже не мислим за всяка стъпка, правим всичко автоматично. Ето, например, ти ставаш сутринта и правиш много неща подсъзнателно като навик. Често даже става така, че ти спираш и мислиш : «Аз пих ли вода, или не?» Защото вече правим това като навик, подсъзнателно. Представи си, ако трябва да мислиш всеки път вдигайки ръка, свивайки мускулите си, за да хванеш чаша, вдигайки я към устата си, за да преглътнеш водата, и полагайки усилия за работата на стомаха ….не, всичко това е работа на подсъзнанието. Или, например, когато караш кола. Отначало учиш какво да правиш стъпка по стъпка, а след време вече не мислиш какво трябва да правиш, това става автоматично. Ти вече можеш да шофираш, докато говориш и слушаш музика.

Най-интересното е, че всички мислят, че съзнанието е по-използвано във всекидневието ни и ние можем изцяло да боравим с всичко, което мислим и правим, с това как да изглежда тялото ни…но истината е, че съзнанието е само 5%, а подсъзнанието е 95%!!! Така че можем да кажем, че подсъзнанието ти казва как да изглеждаш, какво да ядеш, какво настроение да имаш. За 1 ден, ние правим с помощта на съзнанието само 1-3 събития, а с подсъзнанието — 1000. Съзнанието приема 40 думи в секунда, а подсъзнанието — 40 милиона думи в секунда.

Представи си колко много ти записваш в подсъзнанието? Всичко, което си виждала в семейството, чувала от родителите, ти сигурно си мислиш, че това беше толкова отдавна, аз нищо не помня, не помня какво ми каза майка ми за фигурата ми, какво каза баща ми за храната… Но на подсъзнателно ниво си спомняш всичко, дори и ако баща ти ти е давал бонбони само на празниците. Твоето подсъзнание е записало, че си щастлива само на празниците. На празниците си позволяваш сладко. Следователно, сладкото = щастие. И така.. по-късно, ти си възрастна, случва се нещо и усещаш депресия, искаш да приповдигнеш настроението си, купуваш си сладко и започваш да ядеш. Но това по никакъв начин не помага. Обаче ти продължаваш да ядеш, защото подсъзнанието помни, че щастието — това е сладко. Така че когато един ден си мислиш: «Сега започвам здравословен начин на живот!», това е само 5%. Това го казваш от съзнанието. А подсъзнанието мисли: «Аз вече пробвах, няма смисъл, гените ми са други, аз не мога да отслабна, отслабване това е трудно и скучно…» В подсъзнанието имаме много различни установки относно темата «отслабване». И ако не работите със подсъзнанието, то работите само с 5%. Подсъзнанието това са: стереотипите, семейните навици, убежденията, негативната практика, думи на хора, които са важни за теб (някой, каза, че това е…), ментални програми, влияние на обкръжаващата ни среда, нашите «правила» в живота, страхове, съмнения, опит, негативен опит…Още по-детайлно ще поговорим в следващото видео.

В своята практика много често чувам от хората утвържденията: «А, то това е генетично!» «Майка ми е пълна, аз не мога да отслабна.» «Имам бавен метаболизъм.» «Това е нереално.» «Отново ще издържа само до петъка.» «Сега ще отслабна и след 1 седмица всичко ще си възвърна, няма смисъл даже да пробвам.» Всички тези установки, ние записваме в мозъка си по време на целия си живот и даже не можем и да предположим, че тези думи ни пречат да отслабнем. Ето, например: Имах една клиентка и тя не можеше да отслабне. Когато поработихме с подсъзнанието ѝ, намерихме утвърждението: «Твоята майка е дебела, така че и ти ще бъдеш дебела.» Ние започнахме да правим изменения на тази установка. И да, тя бързо отслабна. А ти знаеш ли, че ДНК-то в организма ни е само 20%? Така че ако имаш пълни родители това означава, че ти само на 20% имаш склонност да бъдеш дебела. Но имаш 80% да изглеждаш така, както ти искаш!

Също често имам клиенти, които не обичат себе си. Говорят с голяма критика за своето тяло. И всеки път, когато говорят тези ужасни думи, подсъзнанието записва цялата информация в мозъка. А клиентка казва: «Аз искам да отслабна в краката. Полагам усилия — правя тренировки, храня се здравословно, но нямам резултат.» Но всеки ден по 100 пъти на ден, тя говори в огледалото за себе си и краката си: «Аз съм дебела. Имам дебели крака. » 95% записваш в мозъка си: «дебели крака», а 5%: «искам да отслабна в краката». Кое ще се случи? Затова всеки път внимавайте какво говорите за своето тяло!!!

Сега, в това видео искам да ти дам задания:

Утвърждения за любов към себе си

Още видеа на тази тема на YouTube канала ни