Стресът е хормон, който влияе лошо на нашата кожа.

Стресът е хормон, който влияе лошо на нашата кожа.

5 января, 2022 0 Автор Студио София

На първо място, при стрес провокираме лицеви крампи, така еластиновите влакна се разтягат повече, отколкото трябва, кожата губи еластичност.
Ако сме дълго време в стресово състояние, има спазми, застой на кръвта, застой на лимф6а, подуване на лицето, торбички под очите, бръчки… Затова трябва да отпускаме стегнатите мускули.

 

Стресът е хормон, който влияе лошо на нашата кожа. 1
Стресът е хормон, който влияе лошо на нашата кожа. 3

Какви хормони се отделят по време на стрес:

1. Адреналин
— капилярите на кожата са подложени на спазъм, кръвта започва да се застоява, лишават се от кислород и основни хранителни вещества. Кожата става бледожълта..

2. Кортизол
— провокира повишаването на кръвната захар, променя молекулите на колагена, кожата става скована, увеличава се броят на бръчките.
— Забавя деленето и възпроизводството на клетките – фибробласти, което забавя образуването на колагенови влакна и нарушава тяхното възстановяване.
— Намалява естественото производство на хиалуроновата киселина, която е отличен овлажнител на кожата. Кожата става суха.
-Излишъкът от този хормон стимулира образуването на мазнини, те се натрупват в органите и тъканите на тялото и увеличават производството на себум.

Стресът е хормон, който влияе лошо на нашата кожа. 5
Стресът е хормон, който влияе лошо на нашата кожа. 7

3. Хистовина (голямо количество от този хормон се образува в червата ни по време на стрес)
— причинява обриви, малки пъпки, както и повишена чувствителност на кожата към различни дразнители.

По време на стрес, на кожата се усеща постоянна компресия, кожата става отпусната, покрита с малки или по-дълбоки бръчки. Така например в ъглите на очите се появявя така нареченото „настръхване“. Мускулите, противоположни на скобата, или антагонисти, докато са в отпуснато състояние, постепенно атрофират и не могат да поддържат меките тъкани, има деформации като спускане на горния клепач, увиснали бузи.

Нашата задача днес е да отпуснем всички мускули на лицето по време на медитацията.

Повече медитации:

Козметик в гр.Бургас: