Zumba

Zumba 1

Zumba е тренировка за изгаряне на мазнини с ниска до средна интензивност за всички мускулни групи, която включва лесна за повторение хореография. Това е танцова фитнес програма, при която водещият инструктор показва прости движения и комбинации на музика, а групата повтаря това, което е видяла. В същото време треньорът и членовете на класа непрекъснато общуват помежду си, обменяйки положителни емоции. В резултат на това всеки клас е като приятелско парти, където има място за страхотна музика, комуникация, подкрепа и положителни емоции. По време на своето съществуване Zumba е получила невероятно количество положителни, вдъхновяващи, живи отзиви от участници от всички възрасти, защото уроците по Zumba се провеждат както за деца, така и за възрастни хора.

Всеки клас по зумба е специално подготвен. Лицензирани инструктори непрекъснато актуализират програмата за обучение, избират специални набори от движения, адаптират ги към публиката и, разбира се, използват музика, специално създадена за уроци по Zumba. Това не са просто произволни песни, които се пускат по радиото, това са плейлисти с композиции, които са препоръчани и подготвени за класове от Zumba екип от световна класа.

Zumba дължи появата си на Алберто Перес. Имало едно време този фитнес треньор дори не е предполагал, че ще стане известен с това, че ще покаже на хората по целия свят как бързо да влязат във форма, без да се изтощават във фитнеса, а да танцуват с приятели, наслаждавайки се на процеса и зареждайки комуникацията . Според една версия през 2001 г. Перес получава идеята да провежда фитнес под латиноамериканска и кубинска музика точно в момента, когато забравя да запише песни за обичайната си тренировка. Какво друго можеше да направи, освен да добави танцови ритми към обичайните фитнес движения. Доказателство, че новата посока става изключително популярна, беше фактът, че един ден самата Шакира покани Алберто да стане хореограф на следващото й музикално видео. Успехът дойде неочаквано и днес Zumba fitness се превърна в световно известна марка. Най-известните певци и медийни личности не само участват активно в зумба, но и празнуват гениалното изобретение в танцовата и фитнес индустрията в своите блогове, телевизионни предавания и на сцената.

Zumba се основава на латиноамерикански ритми — елементи от танци като салса, ча-ча-ча, регетон, хабанера, румба, бачата, болеро, бразилска самба, колумбийска кумбия, кубинска мамба и др. В допълнение към факта, че интензивните движения изгарят мастните клетки и оформят мускулния релеф, те също така развиват пластичност и гъвкавост. Ще научите как да се движите красиво и елегантно, докато решавате фитнес задачи.

Zumba 3

Какви дрехи и обувки са ви необходими за тренировка?

За класове е подходящо всяко фитнес облекло, за предпочитане от висококачествени дишащи материали: спортни клинове, шорти, панталони, които не пречат на активното движение. За горната част е доста подходяща тениска, тениска, широка риза. Обувките трябва да са удобни, с подметки, които не се плъзгат по повърхността на пода, за максимална безопасност.

Аз съм Лили Чембарова.
Вашият инструктор по зумба и бачата.
В моите класове ще бъдете възможно най-удобни и запалителни! Всеки участник ще се почувства специален!
Твърдо вярвам, че танцът живее във всеки човек, просто трябва един ден да го откриеш!
Заповядайте на моите уроци и ще се заредите с енергия за предстоящата седмица
Zumba 5

Цели и ползи: