Йога (Yoga)

Йога (Yoga) 1

Аз съм Гергана и искам да ви поканя заедно да творим вълшебството, наречено йога.

В залата попаднах, “благодарение” на двете ми дискови хернии, които почти ме бяха отказали от всякакви спортни активности.

Каквото и да предприемех, ме довеждаше до криза, която, уверявям ви, може да бъде с жестоки болки. Не можех да тичам, не можех да скачам, не можех да правя нищо.

Бях направила всевъзможни неща, за да се почувствам добре, но всичко имаше временен резултат (ако изобщо имаше).

Та, така, до деня, в който аз, признавам си, с недоверие направих първата си практика по йога.

И от тогава до сега, вече 3 години йога е моята любов, моята страст, моят живот.

Ежедневно, сутрин и вечер, аз разгръщам потенциала на тялото си, благодарение на хатха йога, ин йога и прана флоу йога.

Йога (Yoga) 3
Йога (Yoga) 5

Хатха е класическата йога в най-разпространената и позната форма на йога в света.

Използват се асани (упражнения), пранаяма (дишане) и релаксация за постигане на осъзнатост, издръжливост и гъвкавост, изграждане на умение за отпускане и почивка.

Основната философия на хатха йога е грижата за физическото тяло на човека, поддържането и съхраняването му в естественото състояние на здраве.

Естественото продължение на Хатха йога е Прана Флоу йога. Тук са въплътени хармонични йога движения, нежното преливане от асана в асана, на фона на осъзнато дишане и повишаване на потока на жизнената енергия (прана).

Ин йога е съвременен отговор на търсенето на хармония и покой. Акцентира се върху бавните и осъзнати движения, дългото задържане и навлизане в позите. Ин йога ни учи как да почиваме, обгрижвайки тялото си с любов. Ин йога е медитация в движение.

Йога (Yoga) 7

При редовно практикуване на йога, неизбежно достигаме до хармония в нашата личност – здраво тяло, пречистен ум, балансирани емоции!

Намасте!