Гимнастика за Бременни

Гимнастика за Бременни 1

Бременност и тренировки? Изпитано и работи!

Бременността е най-красивият период от живота на жената! Тогава тя цъфти, преоткрива себе си, научава се да се обича! Ако бременната жена е спокойна, красива, удовлетворена и щастлива, тогава тя предава всички тези положителни емоции на плода.
Бременността е най-подходящото време за жената, в което тя да обърне внимание на себе си, на собствените си нужди. Да започне да слуша тялото си, неговите желание и стремежи. Ако никога до сега не е тренирала, бременността е страхотен момент, в който да стартира разходката си по пътя на спорта. Гимнастиката за бременни е фокусирана върху мускулите на тазовото дъно, заякване мускулите на гърба, кръста и ръцете. В тренировката се включва подходящ инвентар, който прави движенията равномерни, еднакви, безопасни и полезни. Пример за това е Фит бол — Чрез седеж върху топката, гръбначния стълб изпада в покой, благодарение на отпускането на опашната кост и правилното разположение на прешлените, мускулите, ставите. Седейки върху нея можем да обърнем внимание на упражнения за горната част на тялото, като дори можем да включим малки гирички. Друг пример за чудесен инвентар са лентите, хамаците за Флай Пилатес, малки топки, Йога блокчета и дори батути за джъмпинг фит, с каквито разполагаме в студиото. Бременността не забранява умереното кардио, а с помощтта на бататуте можем да правим леки движения, разходки, които ще пазят нашите стави.

Ако сте били активно спортуващи преди настъпване на бременността е добре да поддържате това, но в безопасна среда и разбира се — с помощта на професионалист.
Ние Ви предвалагем всичко това!
Очакваме Ви!

Гимнастика за Бременни 3

Цели и ползи: