Как да се справим с главоболието?

Как да се справим с главоболието?

28 сентября, 2021 0 Автор Студио София

Главоболието и зъбоболът са много непоносими. Те причиняват ужасен дискомфорт и не Ви дават възможност да работите или да почивате. Нищо не Ви носи удоволствие и изобщо не искате да правите нищо. Ако не искате да приемате хапчета всеки път, когато имате главоболие, ние ще Ви кажем какво ще Ви помогне.

Как да се справим с главоболието? 1
Как да се справим с главоболието? 3

Защо масажът помага при главоболие:

1. Масажът помага при проблеми в гръбначния стълб. Остеохондроза на шийните прешлени, херния, лордоза … всички заболявания, свързани с гръбначния стълб, провокират главоболие. Това е често срещана причина за главоболие. Гръбначният стълб механично притиска гръбначните артерии, намалява техния просвет и има нарушение на кръвоснабдяването на мозъка.

2. Масажът помага за облекчаване на мускулното напрежение. Главоболие с мускулно напрежение възниква, поради спазми и аномалии в мускулите на главата и шията. Причината за нарушенията е появата на спазматични мускулни възли в различни части на тялото ни, включително в мускулите на главата или шията.

Как да се справим с главоболието? 5
Как да се справим с главоболието? 7

3. Масажът помага за облекчаване на стреса. Тялото на човек, който е в нервно състояние, в отговор започва да произвежда определени хормони. Например, адреналинът е хормон на стреса. Когато нивото му се повиши, сърдечната честота на човека се увеличава и кръвното налягане се повишава.

4. От нервната система: регулиране на възбудимостта (в зависимост от целта — намаляване или увеличаване), дейността на вътрешните органи се подобрява, тъй като има ефект върху нервните окончания на автономната нервна система;

 

5. От лимфната система: движението на лимфата се ускорява, както и нейното почистване;

Как да се справим с главоболието? 9
Как да се справим с главоболието? 11

6. От страна на кръвоносната система: кръвоснабдяването се подобрява, кръвта се насища с кислород, броят на еритроцитите и тромбоцитите се увеличава, продуктите на разпадане се отстраняват, кръвоносните съдове се разширяват;

 

7. От страна на мускулната система: облекчаване на прекомерното напрежение, увеличаване на притока на кръв (а с него и кислород) към мускулите на главата и шията, ускоряване на метаболитните и възстановителните процеси.

Все още ли мислите или решавате да отидете на масаж? Не се съмнявайте! Няма да съжалявате. Това ще бъде най-добрият подарък за Вас самите.

Масажен кабинет в студио "София" гр. Бургас

Как да се справим с главоболието? 13
Юлия Обруч
масажист в студио "София"

Повече за масажи в студио:


ЗАПАЗЕТЕ ЧАС ОНЛАЙН. Пишете кога за вас е удобно да дойдете за масаж: