«Мисис Бургас 2020» София Мазуренко заедно с КОН за благотворителна кампания в подкрепа на жените с рак на гърдата.

«Мисис Бургас 2020» София Мазуренко заедно с КОН за благотворителна кампания в подкрепа на жените с рак на гърдата.

25 октября, 2021 0 Автор Студио София

Още на 18-годишна възраст открих бучка в гърдата си. Записах си час при специалист и да, видяхме туморно образувание. Разбира се, на 18 год. не очаквах това. Но в този момент разбрах, че нещо трябва да променя. Сега съм много благодарна за случилото се. Този тумор ме подтикна да се интересувам от психосоматика, енергия, женственост, здраве, тренировки… Това беше стимулът ми да започна да изучавам женския организъм по-детайлно. Но съвсем в самото начало се изпълних със злоба: „Защо аз? Защо на мен?“ В главата ми бушуваха много въпроси… Затова искам сега да помогна на жени с рак на гърдите. Защото знам колко е трудно в този момент и колко е важно да имаш поддържка. Искам да ви дам това, което ми помогна в този момент. Искам да ви бъда поддържка. Искам да направя всичко възможно от мен в тази ситуация — в борба с рака. Ракът на гърдата е един от най -често срещаните ракови заболявания в света. Затова ние — аз, София Мазуренко, заедно със Комплексен Онкологичен Център, искаме да направим подарък в подкрепа на жените с рак на гърдата.

«Мисис Бургас 2020» София Мазуренко заедно с КОН за благотворителна кампания в подкрепа на жените с рак на гърдата. 1
«Мисис Бургас 2020» София Мазуренко заедно с КОН за благотворителна кампания в подкрепа на жените с рак на гърдата. 3

Аз подготвих за вас онлайн пакет (онлайн тренировки, медитации, съвети за хранене). Безплатно, удобно, лесно. Аз изпращам линк на видео и вие правите тренировки когато и където за вас е удобно. Тренировките са кратки (5 – 30 мин.) така, че да намирате време и да не натоварвате тялото си. Основното което ще правим е пилатес и дихателна гимнастика. За да бъде всичко спокойно , бавно, безопасно. Изпращам не само тренировки, а и медитации, съвети за хранене, различни практики. Това е цялостен комплекс, от който ще имате резултат.

«Мисис Бургас 2020» София Мазуренко заедно с КОН за благотворителна кампания в подкрепа на жените с рак на гърдата. 5

онлайн тренировки

«Мисис Бургас 2020» София Мазуренко заедно с КОН за благотворителна кампания в подкрепа на жените с рак на гърдата. 7

медитации

«Мисис Бургас 2020» София Мазуренко заедно с КОН за благотворителна кампания в подкрепа на жените с рак на гърдата. 9

съвети за хранене

«Мисис Бургас 2020» София Мазуренко заедно с КОН за благотворителна кампания в подкрепа на жените с рак на гърдата. 5

дихателни упражнения

«Мисис Бургас 2020» София Мазуренко заедно с КОН за благотворителна кампания в подкрепа на жените с рак на гърдата. 7

лимфодренажен масаж

Движението – това е живот. Учените и лекарите по клинична онкология цитират следната статистика — тези, които спортуват редовно: — намаляват риска от развитие на рак на гърдата с 30%; — намаляват риска от рецидив; — подобряват общото състояние на сърдечно-съдовата система; — контролират теглото и подобряват възприятието на тялото си; — подобряват качеството на живот и цялостното психично здраве; — поддържат здравето на костите, мускулите и ставите; — включват лимфната система; — упражненията са необходими за възстановяване след операция на рак на гърдата; — стимулират тялото да изработва хормони (особено хормона на радостта, а така лечението протича много по-добре).

«Мисис Бургас 2020» София Мазуренко заедно с КОН за благотворителна кампания в подкрепа на жените с рак на гърдата. 15

Ако имате желаение да получите този подарък, пишете ми.
И аз ще Ви изпратя онлайн пакет.

И още нещо ЗА ВСИЧКИ ЖЕНИ! Бих искала да ви помоля, ПРЕГЛЕЖДАЙТЕ СЕ! Намерете време за себе си. ПРОВЕРЯВАЙТЕ млечните си жлези поне ВЕДНЪЖ В МЕСЕЦА. Да, можеш сама да проверяваш гърдите си. Разбира се, веднъж в годината трябва да ходиш и на гениколог, но относно гърдите можеш да се справиш и без помощ. И ако откриеш, каквито и да е бучки, топчета или други образувания и изменения, иди на лекар. Най-доброто време за преглед на гърдите е седмица след месечния цикъл. Тогава гърдите са меки и лесно се опипват. Много често преди менструация гърдите са подути, лимфата се увеличава и е по-добре да не се прави палпация.  Дясната ръка проверява лявата гърда, а лявата ръка – дясната гърда. Палпацията се извършва с възглавничките , а не с върха на пръстите, с четири или три събрани пръста, с кръгови, проникващи, пружиниращи движения. Палецът не участва в палпацията. При голям размер на жлезата, противоположната ръка я поддържа. Опипването става в легнало положение. Това, в повечето случаи, е най-важната част от самопроверката, защото само така можете обстойно да опипате всички тъкани. Така забележете, какви са млечните жлези на пипане и запомнете това усещане. Палпирането може да се извършва по спираловиден метод, когато опипването на млечните жлези става във вид на концентрични, намаляващи кръгове, от подмишницата към зърното. Възглавничките на пръстите правят кръгови движения, премествайки се към ареолата (зърното). Ако предположите, че от последното наблюдение има някаква промяна, задължително се обърнете към #лекар. Разберете, жената не е длъжна да се опитва да си постави диагноза сама, камо ли да си назначи лечение. Да диагностицира рак от различни форми на мастопатия има умението само специалист. Дори злокачественият тумор може да бъде победен, ако се започне лечение в ранна фаза. Не отлагайте за по-късно посещението при вашия лекар. Помнете, че от това може да зависи живота ви. Има много болести, които протичат безсимптомно и хората ги откриват късно, вече в неизлечим стадий. Но в началото, когато тепърва се проявява болестта, тя може да бъде овладяна. Просто трябва да слушате тялото си, да се изследвате и да правите профилактични ПРЕГЛЕДИ.

P.S: ето и ПОДАРЪК за всички желаещи. Подготвиха за Вас серия видео на тема: ПРОФИЛАКТИКА, РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ СЛЕД КОРОНАВИРУС (COVID-19)
(това е дихателни упражнения, лека лечебна гимнастика, медитации, различни съвети за хранене, лимфа...)