ПЕТ ПРИНЦИПА ЗА ДЪЛЪГ ЖИВОТ В ЗДРАВО ТЯЛО И ПСИХИКА

ПЕТ ПРИНЦИПА ЗА ДЪЛЪГ ЖИВОТ В ЗДРАВО ТЯЛО И ПСИХИКА

4 июня, 2020 0 Автор Студио София

✔Ако следвате тези пет прости #йогийски правила, ще подобрите физическото и менталното си здраве.

А те са:

  1. Правете #упражнения👣 – #Асаните в Йога #подмладяват цялото тяло. Основното им въздействие е върху гръбнака и централната нервна система. Те укрепват силата и гъвкавостта на гръбнака и стимулират кръвообращянието, така че хранителните вещества и кислородът да достигнат до всички клетки в тялото. Асаните увеличават подвижността на ставите и гъвкавостта на мускулите, сухожилията и ставните връзки. Те масажират вътрешните органи и укрепват функцията им.
  2. Дишайте 👃– правилното дишане (Пранаяма) стимулира енергийните резерви на слънчевия сплит, ободрявайки тялото и ума. Регулирането на дишането помага за пестенето на енергия и създаването на резерви от сила и жизненост. Дълбокото, съзнателно дишане помага за преодоляването на депресията и стреса и контролирането на енергията. Правилното дишане може да облекчи симптомите на болестта. Йога разполага с голям ресурс от дихателни практики, които могат да подобрят живота ви.
  3. Правилно #хранене 🥝– Ядем, за да живеем или живеем, за да ядем? Вечният въпрос за някои от нас, хората. Избирайте храни с положително въздействие върху тялото и ума и минималното отрицателно въздействие върху околната среда. Зърнени култури, варива, плодове и зеленчуци, ядки, семена и млечни произведения – включително много растения. Пресните и нерафинирани храни се смятат за най-подходящи, приготвени по прост начин с цел максимално запазване на храниетелните вещества.
  4. Мислете #положително и #медитирайте 🧖‍♀️ – това е ключов фактор за мисловния покой. Техниките за медитация успокояват ума и подобряват фокуса. Редовната медитация спомага за физическото, духовното и менталното благополучие.
  5. Релаксирайте 💆‍♀️– Дълбоката релаксация въздейства на три нива – физическо, ментално и духовно – и е най-естественият начин за възстановяване на енергията в тялото и ума. Редовната релаксация действа подобно на охладителна система, която предпазва двигателя от прегряване, осигурявайки му ефективна работа. По време на дълбоката релаксация в края на сесията по йога тялото използва прана само, колкото да поддържа жизненоважните метаболитни дейности. Останалата енергия, добита по време на практиката, бива съхранена.

🤗 Искрено се надявам материалът да ви е полезен

😊 След края на епидемията ви очакваме в студио „София“, град Бургас, за да приложим заедно част от принципите 😊

автор: Гергана Къчева