Сутрин. Как започва денят

Сутрин. Как започва денят

31 мая, 2021 0 Автор Студио София

Днес ще споделя с вас как аз започвам дена. Аз ще покажа за теб какво аз правя а ти пробвай. Ако ти харесва някакив пункт — пробвай! И надявам се че това ще стане новият навик за следващата година. Повярвай от начало на деня зависи всичко. Ти имаш мечти цели. За да те станат реални трябва да правиш всеки ден по една стъпка към мечтата ти. А за да имаш всеки ден енергия и настроение — най-важното как то започваш ден. Ето няколко правила:

1. Спя с маска на очите. Това подобрява качеството на съня, което помага на организма да се възстанови и да изработва необходимите ни хормони по време на сън. Доказано е, че светлината блокира произвеждането на мелатонин, а Мелатонинът е хормона на младостта. Той синхронизира всички процеси в организма, подобрява работата на ендокринната система и нормализира кръвното налягане, ускорява възстановяването и улеснява заспиването, повишава образуването на антитела и забавя стареенето, възпрепятства затлъстяването и снижава стреса, укрепва имунитета. Точно нощта е времето, когато се възобновяват клетките на кожата и косата.

2. Навивам будилника рано. Тогава мога да посветя няколко часа на себе си, на своето тяло, на мислите си. Когато никой не ме разсейва… Ненавиждам фразата „Нямам време“, „Не успявам“, „Ако имах време, щях да направя…“. Ето, ако искаш, ще успееш с всичко – просто ставай рано. Повярвай, човек е най-работоспособен точно между 6:00ч и 12:00ч. И между другото, сложи приятна музика на будилника. Това е много важно за нервната система. Стресът действа изключително зле на организма.

3. След това е практиката на благодарност. Благодаря за всичко, което имам. За това, че съм се събудила, че имам близките си, че са живи, че до мен е любимият ми мъж, че мога да помогна на някой – изброй всичко. Всички малки успехи, щастливи моменти, бъди благодарен за това, че си жив и пред теб е още един прекрасен ден.

4. По-нататък е водата. Моля те, изпивай 1 чаша вода сутрин на гладно! Водата подпомага метаболизма и намалява теглото, нормализира работата на храносмилателната система, укрепва имунната система, подобрява състоянието на кожата и косата, и това не са всички плюсове на 1 чаша вода.

5. И най-важното за здравето и красотата е тренировката. Задействаме тялото, метаболизма, лимфата… Не е задължително тренировката да е 1 час – ако нямаш време, може да е 5 минути. Но, повярвай, дори 5 мин дават резултат. Затова в моите онлайн програми има различни тренировки – 5…20, 30 мин до 1 час. И в зависимост, как е най-удобно за клиента, каква е целта му, аз обмислям тренировъчната програма. Всички тренировки са различни, за да доставят удоволствие. Ако искаш да получиш онлайн програма с тренировки, подходящи специално за теб, за твоите цели – пиши ми и ще опитаме заедно.

6. Медитация след тренировка. Изпълваш се с енергия… Енергията на земята и космоса. Визуализирай важните срещи и събития, за да минат добре. Ако искаш, ще направя отделно видео – моите любими медитации за активиране на енергия, за здраве, за реализиране на мечти…

7. Продължавам с душ. Желателно е – контрастен. Измивам си лицето и го масажирам. Долу, под видеото ще оставя връзки към него, където по-детайлно показвам грижите за кожата на тялото си.

8. След това сядам и преглеждам списъка със задачите. Записвам нови идеи – точно сутрин се раждат нови, страхотни идеи. Преглеждам в тефтера си, какво имам да правя? Записвам, какво още не трябва да забравям да свърша по план. Организирам си деня. Поглеждам, как моите момичета, които тренират с онлайн програми, описват всичко в социалните мрежи. Така, както в онлайн програмите аз винаги давам изчерпателни отговори на всички въпроси. Следя как са клиентите ми, как са резултатите – това е изключително важно. Пиша списък с ангажиментите в студио „София“, планирам развитието на студиото, работата с треньорите и т.н. Преглеждам, какво трябва да свърша за деня?

9. Закуска. Под видеото ще оставя връзка с 5 рецепти за закуска. Усмихвам се и действам! Днес ще е прекрасен ден! Утре може и да няма. Наслаждавай се днес. Всичко, което правим за себе си е проявление на любовта или ненавистта към нас самите. Физическите упражнения са проява на любов към себе си, а тази любов е ключът към успеха във всяка сфера на нашия живот. Често се удивлявам, как не се замисляме за най-важното, което имаме от раждането – своето тяло. Ние седим по цял ден и не позволяваме на лимфата да работи. „Хвърляме“ храната в организма си като в помийна яма и след това се жалваме, че всичко ни боли и не можем да се радваме на живота. Моля те, спомни си за твоето тяло. Направи го такова, че да доживееш най-малко до 100 години. И то така, че да можеш да пътешестваш, да носиш в ръце внуците си, да се радваш на живота… Движение – това е най-важното. Ние живеем, докато белите дробове, сърцето, кръвта се движат… спрат ли, край. Тъй че, защо правиш грешка? Помогни на тялото си. Помогни с тренировки, здравословна храна, енергия, правилни мисли… Това е толкова интересно. Живей без болка – това е възможно. Просто, трябва да цениш своето тяло.