Може ли да отслабна с помощта на масаж?

Може ли да отслабна с помощта на масаж?

23 февраля, 2023 0 Автор Студио София

С приближаването на пролетта ние търсим вълшебното средство за да влезем в форма. Един от начините е масаж. Но, колко може да бъде това ефективно? Може! Но има едно условие. Това е комплексна задача. Която включва начин на хранене и движение. Също важно достатъчно употребяване на вода! Намаляване на стрес и наличието на качествен сън. В съвременния свят на масажите предпочита се масаж с смесени техники. Много е важно да има индивидуален подход.

Може ли да отслабна с помощта на масаж? 1
Може ли да отслабна с помощта на масаж? 3

Така, за жени които имат проблеми с натрупване на мазнини много е важно да се работи с вратът. Това ще подобри кръвообращението и работата на хормоналната система, а тези неща имат пряка връзка с формата на тялото. Също така, масаж на корема подобрява циркулацията на лимфата. А това е важно за стопяване на мазнини и помага на тялото, да не задържа течност.

Включването на дихателните практики в сеанса на масаж има добро влияние на вътрешните органи, което удвоява полезното действие на масажа. Много е важно отпускането на спазмите в мускули. Тези спазми са резултат на действията на стрес и претоварване. Това ще позволи да се намалят хормони на стрес, а заедно с това и обема на корема. Без съмнение, трябва да се възползваме от тази приятна и ефективна процедура, очаквайки пролетта.

Може ли да отслабна с помощта на масаж? 5
Може ли да отслабна с помощта на масаж? 7

Юлия Обруч

масажист в студио "София"