5 причини, поради които ще се увериш, че е добре да ходиш редовно на масажи.

5 причини, поради които ще се увериш, че е добре да ходиш редовно на масажи.

3 января, 2022 0 Автор Студио София
5 причини, поради които ще се увериш, че е добре да ходиш редовно на масажи. 1
5 причини, поради които ще се увериш, че е добре да ходиш редовно на масажи. 3

1. Укрепват мускулите

Масажът има благоприятен, лечебен ефект върху мускулатурата ни. Масажът предизвиква редуващо се свиване и отпускане на мускулите, масажът им позволява да се разтягат, което води до повишена еластичност, гъвкавост и стегнатост. Масажът е най — полезен за хора, които са били неподвижни дълго време, поради здравословни проблеми. Мускулите могат да атрофират или отслабват с течение на времето, така че редовният масаж е значителна помощ за укрепването на мускулите.

5 причини, поради които ще се увериш, че е добре да ходиш редовно на масажи. 5
5 причини, поради които ще се увериш, че е добре да ходиш редовно на масажи. 72. Неналичие или отсъствие на главоболие. Насърчаване на организма към доброто храносмилане.

Масажът подобрява кръвообращението, което ни позволява да дишаме по-дълбоко и по-спокойно. Капилярите и кръвоносните съдове се разширяват, следователно повече кислород попада в тялото ни. Дълбокото дишане подобрява метаболизма. В допълнение, доброто кръвообращение гарантира, че няма да имаме главоболие и също така насърчава отличното храносмилане.

 

 

 

 

 

 

5 причини, поради които ще се увериш, че е добре да ходиш редовно на масажи. 9
5 причини, поради които ще се увериш, че е добре да ходиш редовно на масажи. 1


3. Релаксиращ ефект

Масажът ободрява, възстановява силите, облекчава умората, стимулира умствената дейност.
Масажът нормализира кръвното налягане, има положителен ефект върху лимфната система, има тонизиращ ефект върху кожата, перфектно помага при безсъние, облекчава депресията, премахва ефектите от натрупания стрес. Стресът може да причини мускулно напрежение, а мускулното напрежение води до намаляване на нивото на кислород в кръвта и неговия приток към органите в тялото — оттам идва умората и сковаността на мускулите, а рискът от нараняване също се увеличава. Масажът помага за облекчаване на мускулното напрежение чрез увеличаване на нивата на кислород и подобряване на кръвообращението в тялото.

 

 

 

 

 

5 причини, поради които ще се увериш, че е добре да ходиш редовно на масажи. 7
5 причини, поради които ще се увериш, че е добре да ходиш редовно на масажи. 5

4. Лечебен ефект

Общият масаж на тялото е специален вид масаж и често се използва за лечение на различни заболявания или просто за отпускане. Масажът на цялото тяло има цялостен ефект върху всички системи на нашето тяло. Ефектът от общия масаж се получава не само от мускулната система, но и от храносмилателната система, кръвоносната система, ендокринната, лимфната, умствената и нервната система. Общият масаж има благоприятен ефект върху меките тъкани на тялото по специален начин.

 

5 причини, поради които ще се увериш, че е добре да ходиш редовно на масажи. 3
5 причини, поради които ще се увериш, че е добре да ходиш редовно на масажи. 19

5. Отслабване

Коригиращият масаж на тялото е насочен към коригиране на естетическите несъвършенства чрез въздействието върху кожата, подкожните мазнини, мускулите. Процедурата се провежда в най-проблемните зони. Ефектът и скоростта на премахване на излишните обеми и целулита зависят от индивидуалните характеристики на всеки човек: възраст, първоначално състояние на кожата, начин на живот и здраве.

Това са основните 5 предимства от масажа. Но повярвай ми, има и още много плюсове от масажа. Особено когато масажът се прави от професионалист - Юлия.
Искаш да дойдеш и да пробваш масаж при нас? Повярвай, веднага ще усетиш резултат!
Заповядай, когато ти е удобно.