Има значение какво ядеш и по колко, не е нужно нито да се тъпчем нито да гладуваме?!

Има значение какво ядеш и по колко, не е нужно нито да се тъпчем нито да гладуваме?!

25 января, 2022 0 Автор Студио София

Много от хората, с които работz, честно ми казват, че ядат прекалено много и когато ги помоля да ми разкажат един примерен ден и менюто в нем се оказва, че хапват прекалено малко. Разбирай се, случва се и обратно. Когато не знает какво ядем, то не знает колкокалорийного приема, а также не знает това, то няма как да намалим теглото си или да го увеличим.

Сто грама авокадо има калории колкото 100мл бяло вино, а 100 гр спагети са равно на 300гр. телешко мезо. Разбирай се, има много такива примери, но най-важното, което трябва дазнай е, че има значение какво ядем и по-колко, не е нужно нито да гладуваме, нито да се тъпчем.

Има значение какво ядеш и по колко, не е нужно нито да се тъпчем нито да гладуваме?! 1

Освен макрокалорите другое важно нещо санутриентите- мазнини, въглегидрати, протеины.

Ако ядем мазнини няма да качим мазнини. Те ни правят точно толковать дебели, колкото и всеки другой вид хранит, консумирана в излишък. Всъщност, умеренный прием на определенных видах мазнини може да помогне с отслабването и да подобри цялостото разумно състояние. Важно е какви мазнини ядем! Имаме 4 вида- трансмазнини, наситени мазни, мононаситени мазнини и полиненаситени мазнини. Това, което трябва да изключим наше меню са храните, които съдържат трансмазнини: маргарин, пържени «фаст-фуд» консервы (крилца, картофи, чипс), бисквити, вафли, пасти, кроасани, понички, торти и другие тестени изделия. Не покупайте тези храни из магазина, а ги приготвяйте вкъщи – така ще знаете какво има в тях и какво – не!

Протеините (белтъчините) с градивниатним материалом, който клетки използват, за да изграждают и регенерируют ткани, но не само това, те участват в изгражданнето на кожута, косата, ноктите, костите и съединителната тъкан. Проследил водата белтъчините са втората най-разпространена субстанция в тялото.
Ако тренируйтесь активно, тялото ви се нуждается в протеине от обыкновеното, за да възстановява тялото. Ако не приемте необходимо то количество белтъчини, трудно поддържате мускулната си маса (тоест да имаме хубаво и оформени тяло). Въпреки ползите от консумации на белтъчини, това не переходва, че трябва да ядем колкото се може повече от тях.

Има значение какво ядеш и по колко, не е нужно нито да се тъпчем нито да гладуваме?! 3

Въглехидратите са от същественно значимого функционирования мышечной системы, мозговой и центральной нервной системы, като играет и важную роль в регуляции хормонита на глади. Въглехидратите, които трябва да избягваме са рафинирите: бяло брашно, бяла захар, тестени изделия, зърнени закуски, торти и сладкиши, бонбони, бисквити, газирани безалкогольные напитки, бира и много другого. Бялата захар, например, е 99% празни калорий — без витаминов, без минералов, без аминокиселини.

За да имаме красиво и здраво тяло, то трябва да се грижим добре за него и да му даваме нужното! Хапвай умно и хапвай вкусно, там е тайната!

Чудиш ли се коя е твоя тренировка? Искаш да избереш това, което ще е най-подходящо за теб?

Ще получиш като подарък консультацию с нашият профессионален треньор и консультант по хранене - Мирослава Кискинова.

Избери 30 минут самостоятельно за 15 лв или 55 минут за 25 лв

560d90a7-1e28-43a3-b7ee-34caa87a9058

Автор: Мирослава Кисскинова

треньор и консультант по хранене, моята цел е всеки да откриет своята тренировки и с нейна помощ да изградим здраво и красиво тяло!


Искаш да дойдеш на индивидуална тренировка с Мирослава? Пиши в лично съобщение кога за теб е удобно.

Ако купуваш абонамент на тренировки при Мирослава, получаваш хранителен режим бесплатно!