Какви са ползите за тялото от тренировките «Jumping fit» ?

Какви са ползите за тялото от тренировките «Jumping fit» ?

20 января, 2022 0 Автор Студио София

"Jumping fit" - Най-добрият фитнес за отслабване, тонус и настроение!

Какви са предимствата на скачането:

1. Бързо отслабване

Скачането е чудесна кардио тренировка, по-интензивна е от аеробиката и дори от бягането. То изгаря калориите ефективно и натоварва равномерно цялото тяло. По време на скока работят над 600 мускула, така че това е перфектната тренировка за работа върху проблемни зони.

2. Едно от основните предимства на този тип тренировка е ниския риск от нараняване или увреждане на ставите и кръста.

Това се дължи на специалния дизайн на батута, който имитира повърхността на водата. Скачането минимално стресира ставите, скоковете укрепват костите и връзките. Това може да бъде добра превенция от поредица неприятни проблеми като артрит или остеопороза.

3. Приповдигнато настроение

Всеки, който някога е скачачал, потвърждава, че това е перфектният антистрес. Може би се задейства мускулната памет — в детството винаги сме скачали за щастие. Както и да е, тази тренировка ще „изтръгне“ от Вас негативните мисли и умората и в дългосрочен план може да предотврати депресията и преумората. Поради тези причини скачането често се препоръчва за тези, които работят в офис.

4 Детокс

Продължителното скачане ускорява метаболизма и активира лимфната система, така че всяка тренировка е един вид детоксикация на тялото.

Как да направим скачането по-ефективно?

За по-голяма ефективност, скачането трябва да се редува с други видове тренировки. Най-важното е да разберете кое е приоритет за Вас. Ако целта Ви е да развиете сила, тренировките със скачане може да се посещават 1-2 пъти седмично. Ако искате повече резултат за отслабване и издръжливост, можете да тренирате на батути 3-4 пъти седмично.

Как да се обличаме за тренировка?

Скачащият фитнес няма строги изисквания за дрескод. Както при всеки спорт, удобството е приоритет. Най-добрият вариант е спортно облекло, което отвежда влагата. Маратонки са подходящи като обувки, а за момичетата съветваме да избират висококачествен спортен сутиен